Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Μοσχαράκι κοκκινιστό με καρότα και ρύζι

Υλικά

  • 1200 γραμ. μοσχαράκι για κοκκινιστό(από ποντίκι)σε κομμάτια
  • 2 κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα
  • 3 καρότα σε μικρά κομμάτια
  • 1 κόκκινη πιπεριά γλυκιά ψιλοκομμένη
  • 1 κουτί συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας(500 γραμ.)
  • 1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί γλυκό
  • 4-5 μπαχάρια
  • 3 καρφάκια γαρίφαλο
  • λίγη ζάχαρη
  • λίγη κανέλα
  • αλάτι, πιπέρι
  • νερό
  • ελαιόλαδο
  • ρύζι για πιλάφι(επιλογής σας)
  • βούτυρο
Εκτέλεση

Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μας σε δυνατή φωτιά και σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμυδάκι να μαλακώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μοσχάρι και το σωτάρουμε και από τις δύο πλευρές. Μόλις πάρει χρώμα το κρέας σβήνουμε με το κρασί και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε την πιπεριά, τα καρότα και συμπληρώνουμε λίγο νερό βραστό. Θα συμπληρώσουμε σ' αυτό το σημείο και το χυμό ντομάτας, τη ζαχαρη, την κανέλα, τα μπαχάρια και το γαρίφαλο,το πιπέρι και θα αφήσουμε το αλάτι για αργότερα. Μαγειρεύουμε το φαγητό μας σε χαμηλή φωτιά για τουλάχιστον μια ώρα και έως ότου μαλακώσει καλά το μοσχάρι και δέσει η σαλτσα. Αχ χρειαστεί στην πορεία προσθέτουμε νεράκι. Λίγο πριν να είναι έτοιμο το φαγητό θα προσθέσουμε και το αλατάκι.
Έχουμε ξεπλύνει και στραγγίξει το ρύζι μας σε σουρωτήρι και σε μια κατσαρόλα έχουμε βάλει νεράκι να βράσει με λίγο αλάτι και περίπου 1 κουταλιά σούπας βούτυρο. Μόλις βράσει το νερό θα προσθέσουμε το ρύζι και θα το αφήσουμε λίγο στην ένταση της φωτιάς ανακατεύοντας συνέχεια ενώ έπειτα θα χαμηλώσουμε το μάτι στο μέτριο και με κλειστό καπάκι θα το αφήσουμε έως ότου ρουφήξει το νερό και είναι μαλακό στο δόντι. (η συνήθης αναλογία ρύζι-νερό είναι 1 φλιτζάνι-2,5 φλιτζάνια αλλά συμβουλευτείτε και τη συσκευασία σας) Μόλις είμαστε έτοιμοι και με το ρύζι μπορούμε να σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου