Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Πίτσα - σάντουιτς!

Υλικά


  • 1 καρβέλι ψωμί 
  • 6 φέτες παριζάκι κομμένο σε κυβάκια
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκμμένη
  • 200 γραμ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
  • 200 γραμ. τυρί έμμενταλ σε κυβάκια
  • 150 γραμ. γραβιέρα τριμμένη
  • 3,5 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 2,5 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ρίγανη
Εκτέλεση

Παίρνουμε το καρβελάκι μας και το κόβουμε σε όσο πιο λεπτές φέτες μπορούμε αφήνοντας όμως τη βάση του ψωμιού ενωμένη. Δεν κόβουμε μέχρι κάτω τις φέτες ώστε να μείνουν πάνω στο καρβέλι απλά να ανοίξουν και να δημιουργηθεί κενό για γέμισμα. Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το κέτσαπ να γίνει μια ομοιόμοφη σος και αλείφουμε ελαφρά όλες τις φέτες του ψωμιού και από τις δύο πλευρές. (βλ.φωτό)

Σε ένα τηγανάκι βάζουμε χωρίς λάδι τα κυβάκια απ'το παριζάκι και τα σωτάρουμε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Έπειτα προσθέτουμε τα μανιτάρια και την πιπεριά και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για λίγα λεπτά να πάρουν όλα μαζί χρώμα. Αφού σωταριστούν τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ όπου θα προσθέσουμε και τα κυβάκια από το έμενταλ καθώς και τα κυβάκια της ντομάτας τα οποία έχουμε αλατίσει και έχουμε προσθέσει λίγη ρίγανη. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί στο μπολ και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το γέμισμα. Ανάμεσα σε κάθε φέτα του καρβελιού γεμίζουμε το κενό με τη γέμιση του μπολ με ένα κουταλάκι.

Αφού τελειώσει η γέμιση και έχουμε καλύψει τα κενά ανάμεσα στις φέτες ψωμιού, ρίχνουμε από πάνω λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και έπειτα προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα.

 Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 200 και χαμηλώνουμε στους 180 για να ψήσουμε για 20-25 λεπτά σε αντιστάσεις μέχρι να λιώσει καλά το τυρί και να πάρει λίγο χρώμα το καρβέλι μας. Το κόβουμε σε δύο δύο φέτες και σερβίρουμε!Μπορούμε να συνοδεύσουμε με μια πράσινη σαλάτα ή με πατάτες τηγανιτές.


Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου