Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Ρεβύθια φούρνου με ντομάτα και δάφνη

Υλικά


  • μισό κιλό ρεβύθια(τα έχουμε μουλιάσει αποβραδίς σε νερό με λίγη σόδα)
  • μια κονσέρβα ψιλοκομμένα τοματίνια (ή τρεις μεσαίες ντομάτες)
  • λίγο συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας(λιγότερο από 1/3 του κουτιού)
  • 3 μεσαία κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα
  • 4-5 φύλλα δάφνης
  • ελαιόλαδο
  • νερό
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση

Αφού ξεπλύνουμε τα ρεβύθια μας που έχουν φουσκώσει απ' το βράδυ, τα τοποθετούμε σε σκεύος τύπου γάστρας (κάτι με καπάκι) που να μπαίνει στο φούρνο, και προσθέτουμε τα τοματίνια και το χυμό ντομάτας, τα κρεμμύδια, τη δάφνη, λίγη ζάχαρη για να πάρει την ξινίλα από την ντομάτα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τέλος συμπληρώνουμε με ελαιόλαδο (όχι πάρα πολύ) και περίπου μισό φλιτζανάκι του τσαγιού νερό ζεστό. Βάζουμε το σκεύος μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς και μαγειρεύουμε για τουλάχιστον 2,5 ώρες στις αντιστάσεις (ελέγχουμε μήπως χρειαστεί να συμπληρώσουμε νερό στα ενδιάμεσα) έως ότου έχουμε μια δεμένη σάλτσα και έχουν μαλακώσει τα ρεβύθια.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου