Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Κοφτό μακαρονάκι στο φούρνο με κόκκινη σάλτσα, παριζάκι και φέτα

Υλικά


  • 500 γραμ. κοφτό μακαρονάκι
  • 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 400 γραμ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 400 γραμ. (1 κονσέρβα) τοματίνια ψιλοκομμένα
  • 1 ντομάτα χοντροκομμένη (με ή χωρίς τη φλούδα της)
  • 6 στρογγυλές φέτες παριζάκι κομμένες σε μικρά τετραγωνάκια
  • 150 γραμ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 300 γραμ. φέτα σε τρίμματα
  • 6-7 φέτες γκούντα ή ένταμ για τοστ 
  • 1,5 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • λίγος βασιλικός ξερός τριμμένος
  • λίγη κανέλλα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • νερό
Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρονάκια να κρατάνε λίγο και τα ανακατεύουμε με λιγάκι ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν. Σε άλλη κατσαρόλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας. Σωτάρουμε το κρεμμυδάκι σε δυνατή φωτιά και όταν μαλακώσει προσθέτουμε το παριζάκι και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε να τα σωτάρουμε όλα μαζί. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα προσθέτουμε τα τοματίνια και τη φρέσκια ντομάτα και λίγο βραστό νερό. Συμπληρώνουμε και τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας και αφού πάρουν μια βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο. Προσθέτουμε λίγη κανέλλα, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο. Χαμηλώνουμε αρκετά το μάτι μας και αφήνουμε να μαγειρευτεί η σάλτσα, απλά ελέγχουμε μήπως χρειαστεί λιγάκι παραπάνω νερό. Όταν έχει δέσει και είναι όπως τη θέλουμε, δοκιμάζουμε αν χρειάζεται κατι και προσθέτουμε λίγο βασιλικό τριμμένο για άρωμα. Σβήνουμε το μάτι μας. Παίρνουμε τα μακαρονάκια και τα βάζουμε μέσα σε ένα πιρέξ. Προσθέτουμε από πάνω την τριμμένη φέτα ώστε να πάει παντού και να ανακατευτεί με τα μακαρόνια και έπειτα περιχύνουμε με την σάλτσα μας και ανκατεύουμε καλά. Τέλος, στρώνουμε στην επιφάνεια τις φέτες τυριού ολόκληρες για να γίνει κρούστα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για ένα τέταρτο πάνω κάτω στις αντιστάσεις και άλλα 10 λεπτά στον αέρα.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου