Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Τορτελίνια α λα κρεμ με μπέικον και ολόκληρα μανιτάρια

Υλικά


  • 500 γραμ. τορτελίνια με γέμιση τυριού
  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • 50 ml γάλα συμπυκνωμένο
  • 10 φέτες μπέικον κομμένο σε λωρίδες
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια ολόκληρα
  • μισή πράσινη πιπεριά πολύ ψιλοκομμένη
  • 2 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λίγο τριμμένο τυρί (προαιρετικά)
  • βιτάμ
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι
Εκτέλεση

Έχουμε βράσει τα τορτελίνια μας και όσο είναι ζεστά τους προσθέτουμε μια κουταλιά βιτάμ για να μην κολλήσουν μέχρι να ετοιμάσουμε τη σάλτσα. Προχωράμε στη σάλτσα μας: σε δυνατή θερμοκρασία λιώνουμε 2 κουταλιές της σούπας περίπου βιτάμ και προσθέτουμε τις λωρίδεςτου μπέικον να τις τσιγαρίσουμε. Αφού πάρει χρώμα και αρχίσει να γίνεται τραγανό συμπληρώνουμε τα μανιτάρια και την πιπεριά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα. Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος και το γάλα ανακατεύοντας, συμπληρώνουμε λίγο αλάτι και αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χαμηλώνουμε στο μέτριο. Όταν βλέπουμε ότι αρχίζει να δένει η κρέμα προσθέτουμε σιγά σιγά τα τορτελίνια και ανακατεύουμε καλά και συμπληρώνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αναλόγως πόσο πυκτή ή αραιή προτιμούμε τη σάλτσα αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλη κρέμα γάλακτος για να αραιώσει λίγο. Σερβίρουμε ζεστό το πιάτο μας όπως είναι ή προαιρετικά με τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου