Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Τυρόπιτα με φύλλο κρούστας και τέσσερα τυριά

Υλικά


  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • μισό κιλό ανθότυρο
  • 300 γραμ. φέτα 
  • 200 γραμ. γραβιέρα τριμμένη
  • 100-150 γραμ. ρεγκάτο τριμμένο
  • 2 αυγά
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο
Εκτέλεση

Έχουμε βγάλει το φύλλο κρούστας από την κατάψυξη και το έχουμε αποψύξει και ετοιμάζουμε τη γέμισή μας. Τρίβουμε με το χέρι τη φέτα και το ανθότυρο και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί και με τα άλλα τριμμένα τυριά. Προσθέτουμε τα αυγά, την κρέμα, το μαϊντανό και αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά να γίνουν όλα ένα μίγμα. Αλείφουμε τον πάτο του ταψιού μας με λίγο λάδι και στρώνουμε λίγα παραπάνω από τα  μισά φύλλα κρούστας κάτω αλείφοντας με λίγο λάδι ενδιάμεσα το κάθε φύλλο. Έπειτα ρίχνουμε μέσα τη γέμισή μας και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα αλείφοντας και πάλι με λάδι ενδιάμεσα. Στο τέλος χαράζουμε με ένα μαχαίρι την πίτα σε κομμάτια και ρίχνουμε με το χέρι μας λίγες σταγόνες νερό από πάνω. Προαιρετικά μπορούμε να αλείψουμε με αυγό ή γάλα για το χρώμα. Αν θέλουμε κάνουμε και λίγες τρύπες με το πηρούνι ώστε να φεύγει ο αέρας και να μη φουσκώσει υπερβολικά το φύλλο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε στους 180 για 45 λεπτά με μία ώρα σε αέρα ή αντιστάσεις αναλόγως το φούρνο πάντα. Όταν θα έχει ξεροψηθεί από πάνω, θα έχει πάρει και κάτω χρώμα και δεν θα βλέπουμε υγρά όταν τη χαράζουμε, είμαστε έτοιμοι να βγάλουμε την πίτα απ' το φούρνο.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου