Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Ταλιατέλες με κοτόπουλο, μανιτάρια και καρότο

Υλικά


  • 1 κοτόπουλο τεμαχισμένο σε μερίδες
  • 800 γραμ. ταλιατέλες
  • 2 κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα
  • 1 πιπεριά κόκκινη γλυκιά ψιλοκομμένη
  • 300 γραμ. μανιτάρια τεμαχισμένα
  • μισό κουτί συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 1 κονσέρβα ντοματίνια ψιλοκομμένα
  • μισό ποτηράκι κρασιού κόκκινο κρασί για σβήσιμο
  • 2 καρότα κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 4-5 μπαχάρια
  • λίγη κανέλα
  • λίγη ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • νερό
Εκτέλεση

Έχουμε βράσει τις ταλιατέλες και τις καίμε με λίγο καυτό λάδι για να μη μας κολλήσουν. Εναλλακτικά μπορούμε να ρίξουμε και ωμό λάδι. Σε κατσαρόλα με δυνατή φωτιά προσθέτουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι να μαραθεί λίγο και έπειτα τοποθετούμε και το κοτόπουλο και  το σωτάρουμε και αυτό καλά και από τις δύο πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί και χαμηλώνουμε στο μέτριο τη φωτιά και αμέσως συμπληρώνουμε τα μανιτάρια, την πιπεριά και τα καρότα καθώς επίσης και τα ντοματίνια. Συμπληρώνουμε λίγο νερό βραστό καθώς και το χυμό ντομάτας. Προσθέτουμε λίγη ζάχαρη και κανέλα, πιπέρι και τα μπαχάρια. Το αλάτι θα προστεθεί προς το τέλος. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για τουλάχιστον μία ώρα και έως ότου να μαγειρευτεί το κοτόπουλο και να τρυπιέται καλά. Προς το τέλος αν χρειαστεί δυναμώνουμε το μάτι για να δέσει καλά η σάλτσα μας και να μην είναι αραιή και συμπληρώνουμε όσο αλάτι θέλουμε.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου