Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Κοτόπουλο με χυλοπίτες στο φούρνο

Υλικά

  • 1 μεγάλο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 500 γραμ. χυλοπίτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκμμένο
  • 2 ντομάτες φρέσκιες ψιλοκομμένες
  • 1 κουτί συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 2 ξυλάκια κανέλλας
  • 3-4 καρφάκια γαρύφαλλο
  • 5-6 μπαχάρια
  • 1 κοφτή κουταλιά σούπας ζάχαρη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • νερό

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε το κοτόπουλο, το στραγγίζουμε καλά και το αλατοπιπερώνουμε. Το βάζουμε στο ταψί μας μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμυδάκι, με λίγο ελαιόλαδο και λιγάκι ζεστό νερό και τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς σε αντιστάσεις, μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο. Όταν πάρει χρώμα συμπληρώνουμε στο ταψί τη φρέσκια ντομάτα και το χυμό, καθώς και τη ζαχαρίτσα και αφήνουμε να ψηθεί κανονικά το κοτόπουλο για περίπου τρία τέταρτα της ώρας. Αφού περάσουν τα τρία τέταρτα θα προσθέσουμε στο ταψί τις χυλοπίτες, θα συμπληρώσουμε βραστό νερό, αλατοπίπερο, τα ξύλα κανέλλας, τα γρύφαλλα και τα μπαχάρια και θα συνεχίσουμε το μαγείρεμα για 20 λεπτά περίπου ακόμα αλλά θα ανακατεύουμε συχνά και θα ελέγχουμε γιατί κολλάει γρήγορα. Αν βλέπουμε ότι χρειάζεται κι άλλο νερό συμπληρώνουμε. Σερβίρουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ένα ξύλο κανέλλας.


Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου