Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Πολύχρωμη πατατοσαλάτα με σος μουστάρδας

Υλικά


  • 4 πατάτες μεγαλούτσικες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • μισό κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 1 πιπεριά φλωρίνης πολύ ψιλοκομμένη
  • 1 πράσινη πιπεριά "κέρατο" πολύ ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
  • 4 κλωναράκια μαϊντανού με το κοτσάνι ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

Πλένουμε τις πατατες και τις βάζουμε να βράσουν με τη φλούδα τους. Αφού βράσουν καλά ώστε να τις τρυπάμε και να είναι μαλακές, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και μετά τις ξεφλουδίζουμε. Τις βάζουμε σε ένα μπολ και με το πιρούνι τις λιώνουμε αλλά όχι τελείως. Αλατοπιπερώνουμε και έπειτα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας: ντομάτα, πιπεριές, κρεμμύδια, κάπαρι, μαϊντανό και τέλος αφού ανακατέψουμε σε ένα ένα άλλο μπολάκι τη μουστάρδα με το ελαιόλαδο και το λεμόνι, περιχύνουμε την πατατοσαλάτα μας με τη σος και είμαστε έτοιμοι. Δοκιμάζουμε και αν χρειασεί συμπληρώνουμε λίγο αλατοπίπερο. Μπορούμε αν θέλουμε να τη δατηρήσουμε στο ψυγείο και να τη σερβίρουμε και κρύα. Η πατατοσαλάτα μας είναι ιδανική για να συνοδεύσει τόνο ή κάποιο άλλο ψάρι. 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου