Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Μοσχαράκι βραστό με λαχανικά

Υλικά


  • 1200-1300 γραμ. μοσχαράκι για βραστό σε κομμάτια
  • 3 κρεμμύδια ξερά κομμένα στα 4
  • 3-4 πολύ μικρά κολοκύθια ή 2 κανονικά σε χοντρά κομμάτια
  • 2-3 καρότα κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 1 πατάτα κομμένη σε χοντρά κομμάτια
  • 1 ντομάτα μεγάλη κομμένη στα 4
  • 1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά σε χοντρά κομμάτια
  • 1 πράσινη πιπεριά σε χοντρά κομμάτια
  • 3-4 φύλλα δάφνης
  • 2-3 μπαχάρια
  • αλάτι, πιπέρι
  • νερό
Εκτέλεση

Ξεπλένουμε καλά το μοσχάρι μας και γεμίζουμε τα 2/3 μιας κατσαρόλας μνερό να βράσει. Μπορούμε αν θέλουμε να βάλουμε από την αρχή μέσα και το κρέας. όταν δούμε ότι αρχίζει στην επιφάνεια να βγάζει αφρούς το "ξαφρίζουμε", αφαιρούμε δηλαδή τους αφρούς που βλέπουμε. Αφήνουμε στο δυνατό για λίγα λεπτά να πάρει βράση το μοσχάρι μας και έπειτα χαμηλώνουμε λίγο και προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα όλα τα υπόλοιπα υλικά μας εκτός από το αλάτι το οποίο θα το βάλουμε προς το τέλος για να μη σφίξει το κρέας. Μαγειρέυουμε αρχικά σε μέτρια φωτιά για περίπου ένα μισάωρο-σαραντάλεπτο και έπειτα θα χαμηλώσουμε πολύ και θα αφήσουμε για τουλάχιστον 1,5 ώρα ακόμα να μαγειρευτεί το φαγητό μας σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία έως ότου μαλακώσει πολύ το μοσχαράκι και τρυπιούνται καλά τα λαχανικά μας. Πριν το σβήσουμε θα προσθέσουμε και το αλατάκι. Μπορούμε να σερβίρουμε το κρέας με τα λαχανικά στεγνά ή αν θέλουμε αφού αφαιρέσουμε το κρέας και τα λαχανικά από την κατσαρόλα να συμπληρώσουμε στο ζωμό κάποιο ζυμαρικό ιδανικό για σούπες όπως πεπονάκι, αστεράκι, κριθαράκι, κλπ, και να τα σερβίρουμε έπειτα όλα μαζί ως σούπα.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου