Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Τριβελάκι με κόκκινη γλυκιά σάλτσα

Υλικά


  • 500 γραμ. μακαρόνια τριβελάκι (βίδες)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 κόκκινες ψητές πιπεριές με το ζουμί τους (από βαζάκι με πιπεριές σε άλμη)
  • 200 γραμ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 400 γραμ. τοματίνια ψιλοκμμένα(1 κονσέρβα)
  • 1 ντομάτα φρέσκια ψιλοκομμένη
  • 100 γραμ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 1,5 κουταλιά σούπας ζάχαρη
  • λίγη κανέλλα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουταλιά του γλυκού βασιλικό ξερό
  • ελαιόλαδο
  • νερό
Εκτέλεση

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό το ζυμαρικό μας στο χρόνο που γράφει η συσκευασία του ήαναλόγως πώς το προτιμάμε. Αφού τα βγάλουμε και τα στραγγίξουμε μπορούμε να ρίξουμε λίγο ωμό λάδι και να τα ανακατέψουμε για να μην κολλήσουν ή αν προτιμάτε μπορείτε να κάψετε λάδι και να το περιχύσετε. Προχωράμε στην προετοιμασία της σάλτσας. Σε ένα σκεύος με λίγο ελαιόλαδο προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και αρχίζουμε να σωτάρουμε. Συμπληρώνουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε να σωτάρουμε και αφού πάρουν λίγο χρώμα προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε λεπτές λωρίδες, τα τοματίνια και τη φρέσκια ντομάτα και συμπληρώνουμε λίγο νεράκι και το χυμό ντομάτας. Αφήνουμε να πάρουν όλα μαζί μια βράση και έπειτα χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά μας, προσθέτουμε τη ζαχαρη, την κανέλλα, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε στο χαμηλό  για τουλάχιστον μισή ώρα, έως ότου δέσει η σαλτσα μας. Προς το τέλος όταν θα είναι σχεδόν έτοιμη η σάλτσα θα προσθέσουμε και το βασιλικό ξερό τριμμένο και θα σβήσουμε. Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας και γαρνίρουμε με λίγο φρέσκο βασιλικό αν θέλουμε.


Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου