Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Μπιφτέκια ψητά με ούζο και κεφαλογραβιέρα

Υλικά (για περίπου 10 μεγαλούτσικα μπιφτέκια)


  • 1200 γραμ. περίπου μοσχαρίσιος κιμάς
  • 200 γραμ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα Τριπόλεως
  • 1 σφηνοπότηρο ούζο
  • 1 κρεμμύδι ξερό πολύ ψιλοκομμένο ή λιωμένο στο multi
  • 1 αυγό
  • 2 περίπου χούφτες ψωμί στραγγισμένο
  • 1 ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές σούπας γάλα εβαπορέ ή φρέσκο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • δυόσμος ξερός ή φρέσκος (όσο επιθυμεί ο καθένας)
  • ρίγανη ξερή
  • προαιρετικά λίγο σκόρδο
Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μεγάλο μπολ ή λεκανάκι και τα αναμιγνύουμε καλά. Ξεκινάμε να "ζυμώνουμε" με τα χέρια μας το μίγμα μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά καλά και να γίνει η υφή ελαφρώς λαστιχωτή. Αφού είμαστε έτοιμοι με το μίγμα ξεκινάμε να παίρνουμε ποσότητα και να την πλάθουμε για να βγάλουμε τα μπιφτέκια στο μέγεθος που θέλουμε. Αφού τα πλάσουμε μπορούμε να τα ψήσουμε χωρίς να προσθέσουμε λάδι ή κάτι άλλο, σε γκριλιέρα στο μάτι μας, σε κάρβουνα ή στο γκριλ του φούρνου (για πιο υγιεινό ψήσιμο μιλάμε διαφορετικά μπορούμε και στο τηγάνι μας για πιο γρήγορα).  Προσέχουμε να τα γυρίζουμε ώστε να μην κολλάνε πάνω κάτω. Θα υπολογίσετε το χρόνο αναλόγως πού θα κάνετε το ψήσιμο, φροντίστε να μην είναι ροζ μέσα όταν το ανοίγετε στη μέση και να έχει ωραίο χρώμα και από τις δύο πλευρές. Σερβίρουμε με μια πράσινη σαλάτα ή ρύζι αρωματικό (για πιο υγιεινό πιάτο) ή εναλλακτικά με τις αγαπημένες μας πατατούλες!

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου