- 1 ρολό φύλλο κρούστας (10 φύλλα περίπου/500 γραμ.)
- 200 γραμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 150 γραμ. έμενταλ τριμμένο
- 200 γραμ. φέτα σε τρίμματα
- 150 γραμ. μανιτάρια (της αρεσκείας σας)ψιλοκομμένα και ελαφρώς σωταρισμένα σε λιγο βούτυρο
- 3 αυγά
- 1 ποτηράκι του κρασιού γάλα εβαπορέ
- 1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- λιγάκι μοσχοκάρυδο
- αλατοπίπερο
- ελαιόλαδο για επάλειψη
- οδοντογλυφίδες για το κλείσιμο
Εκτέλεση
Για κάθε μας πουγκί θα χρησιμοποιούμε από τρία φυλλα (τρία τετράγωνα) και θα αλείφουμε το καθένα με λίγο ελαιόλαδο κάθε φορά πριν βάλουμε από πάνω το επόμενο.
Στο τρίτο φύλλο και τελευταίο δε χρειάζεται να βαλουμε σ' όλη την επιφάνεια αλλά πρέπει να προσέχουμε να βάζουμε στις άκρες γύρω γύρω για να κλείσει καλά μετά το πουγκί μας.
Παίρνουμε ,λοιπόν, τρία τετράγωνα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο(αφού τα αλείψουμε με λαδάκι και στο κέντρο βάζουμε μια μεγάλη κουταλιά από τη γέμιση(με το μάτι ώστε να μην ξεχυθεί).
Πιάνουμε τις δύο άκρες του φύλλου και τις ενώνουμε και έπειτα προσθέτουμε τις άλλες δύο, σουρώνουμε με τα δάχτυλά μας και πιέζουμε και όπως έχουμε κάνει την ένωση βάζουμε μια οδοντογλυφίδα για να κρατηθεί κλειστό το πουγκάκι.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για κάθε πουγκί μέχρι να τελειώσει η γέμιση και τα φύλλα μας. Όταν τελειώσουμε θα αλείψουμε κάθε πουγκί απ' έξω με 1 αυγό διαλυμένο σε λίγο νερό για το χρώμα.
Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε σε αέρα και αντιστάσεις για περίπου 40 λεπτά έως ότου έχουν αρκετό χρώμα τα πουγκιά και φαίνονται κρατσανιστά.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για κάθε πουγκί μέχρι να τελειώσει η γέμιση και τα φύλλα μας. Όταν τελειώσουμε θα αλείψουμε κάθε πουγκί απ' έξω με 1 αυγό διαλυμένο σε λίγο νερό για το χρώμα.
Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε σε αέρα και αντιστάσεις για περίπου 40 λεπτά έως ότου έχουν αρκετό χρώμα τα πουγκιά και φαίνονται κρατσανιστά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου