Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Χοιρινή μπριζόλα με πατάτες, καρότα και σος μουστάρδας

Υλικά (για 4 άτομα)


  • 4 χοιρινές μπριζόλες (από σπάλα)
  • 5-6 μέτριες πατάτες
  • 4 καρότα 
  • ελαιόλαδο
  • λεμόνι
  • λίγο νερό ζεστό
  • αλάτι,φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ρίγανη ξερή
Για τη σος μουστάρδας 

2 κουτ.σούπας μουστάρδα
1,5 κουτ.γλυκού μέλι
χυμό από μισό λεμόνι (και λίγο παραπάνω)
1 κουτ.γλυκού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Έχουμε ξεπλύνει τις χοιρινές μας, τις έχουμε στραγγίξει καλά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και από τις δύο πλευρές. Τις βάζουμε στο ταψί μας. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τα καρότα σε ροδέλες. Αλατίζουμε πατάτες και καρότα και τα προσθέτουμε όλ μαζί μες στο ταψί με τις μπριζόλες. Προσθέτουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι πάνω από τα λαχανικά, ρίχνουμε ελαιόλαδο πάνω από το φαγητό μας και λίγο λεμόνι και συμπληρώνουμε ελάχιστο νεράκι ζεστό. Κουνάμε καλά το ταψί μας να πάνε όλα τα υγρά παντού και τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-220 βαθμούς για να ψήσουμε στις αντιστάσεις. Θέλουμε να πάρουν καλό χώμα οι μπριζόλες μας και από τις δύο πλευρές οπότε έχουμε το νου μας να τις γυρίσουμε όταν πάρουν από τη μία μεριά. Στη μέση του ψησίματος θα χρειαστεί να καλύψουμε τις πατάτες με αλουμινόχαρτο για να μην αρπάξουν υπερβολικά. Όταν το κρέας έχει πάρει χρώμα και είναι τρυφερό και οι πατάτες μας επίσης είναι μαλακές, τότε το φαγητό μας είναι έτοιμο. Περίπου μια ώρα θέλουμε συνολικά για το ψήσιμο.
Παράλληλα, σε ένα μπολάκι έχουμε ανακατέψει όλα τα υλικά για τη σος να ενσωματωθούν καλά και μόλις σερβίρουμε το φαγητό στο πιάτο μας θα βάλουμε πάνω από το κρέας περίπου από δύο κοφτές κουταλιές γλυκού σος μουστάρδα. Προσοχή να μη "λούσετε"το πιάτο με σος γιατί είναι έντονη.


Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου