- 150 γραμ. κουβερτούρα(μισή υγείας-μισή γάλακτος)
- 1,5 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος ή γάλα φρέσκο(ή μισό μισό)
- 1 κουταλιά γλυκού βούτυρο μαλακό(βιτάμ)
- κανέλα στη μύτη του κουταλιού
- λιγάκι αλάτι
- 1 κοφτή κουταλιά γλυκού ζάχαρη
- ζάχαρη άχνη για το τέλος
Εκτέλεση
Κάνουμε κομματάκια τη σοκολάτα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί (όχι δυνατή φωτιά) ανακατεμένη με το βούτυρο. Προσθέτουμε την κανέλα, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Αφαιρούμε από το μάτι. Έχουμε ζεστάνει λιγάκι την κρέμα γάλακτος ή το γάλα και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στη σοκολάτα ανακατεύοντας καλά με μία σπάτουλα. Πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε. Μπορούμε να έχουμε συνοδευτικά πουράκια ή μπισκότο ή λίγο παγωτό.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου