Υλικά

- 150 γραμ. τόνος (1 κονσέρβα τόνος σε νερό)
- 100-150 γραμ. μίγμα μαρουλιών (μαρούλι, iceberg, γαλλική σαλάτα, κλπ)
- 2 κουτ.σούπας καλαμπόκι βρασμένο
- 1 μικρό κρεμμύδι ξερό πολύ ψιλοκομμένο
- μισό αγγούρι κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 1 κουτ. σούπας κάπαρη
- 1 γεμάτη κουτ.σούπας μαγιονέζα
- λίγες σταγόνες λεμονιού
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ρίγανη
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά και στραγγίζουμε τα μαρούλια μας (ή παίρνουμε έτοιμα συσκευασμένα)και τα βάζουμε χοντροκομμένα σε μεγάλο μπολ σαλάτας. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, τα αγγουράκια, το καλαμπόκι, τον τόνο, την κάπαρη, λιγο λεμόνι, τη ρίγανη, λίγο αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σε ένα βαζάκι ή μπολάκι ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με λίγο ελαιόλαδο και λίγο αλατοπίπερο. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σος μαγιονέζας και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου