Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Φιλέτο γλώσσας με σπανάκι

Υλικά (για 4 άτομα)


  • 4 μεγάλα φιλέτα γλώσσας
  • 3 κρεμμύδια ξερά σε ροδέλες
  • 1 μικρή κόκκινη πιπεριά καυτερή πολύ ψιλοκομμένη
  • μισό κιλό σπανάκι πλυμμένο, καθαρισμένο&στραγγισμένο
  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ρίγανη ξερή
  • ελαιόλαδο
Εκτέλεση

Έχουμε ξεπλύνει και στραγγίξει τα φιλέτα γλώσσας. Τα αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές και προσθέτουμε ρίγανη τριμμένη. Σε ένα ταψάκι στρώνουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και από πάνω στρώνουμε τα φιλέτα μας. Συμπληρώνουμε πολύ ψιλοκομμένη την πιπεριά σε διάφορα σημεία και τέλος περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς βάζουμετο ταψί μας στον αέρα για 15-20 λεπτά. Όταν πάρει λίγο χρώμα το φιλέτο θα το γυρίσουμε προσεκτικά να μη μας διαλυθεί και θα αφήσουμε άλλο τόσο από την άλλη πλευρά. Μετά το δεύτερο τέταρτο θα προσθέσουμε στο ταψί το κρασί μας και θα συνεχίσουμε το ψήσιμο σε αντιστάσεις για μισή ώρα ακόμα περίπου μέχρι να είναι έτοιμο το ψάρι. Όταν το ψάρι είναι σχεδόν έτοιμο θα προσθέσουμε στο ταψί μας το σπανάκι καλά στραγγισμένο για να μη βγάλει υγρά, θα αλατοπιπερώσουμε, θα κουνήσουμε λίγο το ταψί για να πάρει γεύση το σπανάκι και να ενσωματωθεί και αφού αφήσουμε 5 λεπτάκια να μαραθεί, σβήνουμε το φούρνο μας και είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου