- 150 γραμ. σπανάκι(πλυμένο και χοντροκομμένο)
- 1 λουκάνικο από γαλοπούλα η κοτόπουλο κομμένο κατά μήκος και σε φετάκια (μισοφέγγαρα)
- 100 γραμ. παρμεζάνα ή ρεγκάτο σε λεπτές φλούδες
- 1 κουτ.σούπας κάσιους καβουρδισμένα (ή ξηρό καρπό της αρεσκείας σας)
- 1 κουτ.σούπας σπόροι ροδιού
- ελαιόλαδο για σωτάρισμα
1 κουτ.σούπας ξύδι μπαλσάμικο
1 κουτ.γλυκού μέλι
1 κουτ.γλυκού μουστάρδα
χυμό από μισό μανταρίνι
ξύσμα μανταρινού
αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Σωτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο τα φετάκια του λουκάνικου σε ένα τηγανάκι και έπειτα τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει το λάδι. Έχουμε πλύνει και στραγγίξει καλά το σπανάκι (εκτός κι αν έχουμε πάρει έτοιμο σπανάκι σε σακουλάκι) και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας. Προσθέτουμε τα καβουρδισμένα κάσιους, το ρόδι, τα λουκάνικα και τέλος τις φλούδες από το τυρί. Για τη βινεγκρέτ χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέσα σε ένα βαζάκι για να ενσωματωθούν καλά (σαν σέικερ) και έπειτα την περιχύνουμε στη σαλάτα μας και είμαστε έτοιμοι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου