Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Χοιρινό με λάχανο φρικασέ

Υλικά


  • 1 λάχανο (μεγαλούτσικο)
  • 1400 γραμ. χοιρινό κρέας για κατσαρόλα σε κομμάτια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό σε φετάκια
  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί για το σβήσιμο
  • 3-4 μπαχάρια
  • χυμός από 1,5-2 λεμόνια
  • ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • νερό
  • αλατοπίπερο
Εκτέλεση

Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε το κρέας. Σε λίγο ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σωτάρουμε μες στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και μόλις μαλακώσει λίγο προσθέτουμε το κρέας μας. Το σωτάρουμε και αυτό καλά και από τις δύο πλευρές και έπειτα σβήνουμε με το κρασί και αμέσως μετά με χυμό από ένα λεμόνι. Χαμηλώνουμε το μάτι και προσθέτουμε λίγο νερό βραστό. Συμπληρώνουμε τα μπαχάρια και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία να μαγειρευτεί το κρέας μέχρι να μαλακώσει αρκετά.
Έχουμε αφαιρέσει από το λάχανό μας τα εξωτερικά κομμάτια και έχουμε διαλέξει τα πιο τρυφερά φύλλα τα οποία απλά ξεπλένουμε ελαφρά. Όταν το κρέας στην κατσαρόλα είναι σχεδόν έτοιμο, έχει δηλαδή μαλακώσει αρκετά, θα προσθέσουμε τότε και το λάχανο μέσα σε χοντρά κομμάτια και θα αφήσουμε για λίγο ακόμα να μαλακώσει και αυτό. Συμπληρώνουμε αλάτι και λίγο ακόμα πιπέρι αν χρειάζεται. Νερό πιθανότατα δε θα χρειαστεί γιατί συνήθως βγάζει το λάχανο υγρά. Περιμένουμε λίγη ώρα και όταν πια έχει μαλακώσει και το λάχανο και το κρέας μας είναι πολύ τρυφερό, είναι σχεδόν έτοιμο το φαγητό και σβήνουμε το μάτι για να ετοιμάσουμε το αυγολέμονο.
Θα χτυπήσουμε το ασπράδι του αυγού με λίγο νερό και αλάτι μέχρι να γίνει άσπρο και να αφρατέψει(σα σαπουνάδα)και έπειτα θα προσθέσουμε χυμό από λεμόνι (μισό με ένα)και τον κρόκο του αυγού. Συνεχίζουμε το χτύπημα και λίγο λίγο προσθέτουμε μέσα από το ζουμί της κατσαρόλας με μια κουτάλα και το ενσωματώνουμε στο αυγολέμονο. Αφού το χτυπήσουμε καλά το προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα στο φαγητό μας, ανακινούμε την κατσαρόλα να πάει παντού και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.



Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου