Υλικά

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
- 3 μεγαλούτσικα χωριάτικα λουκάνικα της αρεσκείας σας
- 3 μεγάλες πράσινες πιπεριές κέρατο
- 1 πράσινη πιπεριά γλυκιά (κλασική στρογγυλή)
- 1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε ροδέλες
- 400 γραμ. τοματίνια ψιλοκομμένα (1 κονσέρβα)
- 150-200 γραμ. τριμμένη ντομάτα (δική μας ή έτοιμη)
- 200 γραμ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- μισό ποτήρι κρασιού κόκκινο γλυκό κρασί
- ζεστό νερό
- ελαιόλαδο
- λίγη ζάχαρη, λίγη κανέλα
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι σωτάρουμε καλά, σε δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές τα λουκάνικα, τα οποία έχουμε κόψει σε ροδέλες. Θα βγάλουν το λίπος τους οπότε δε χρειαζόμαστε λάδι. Αφού τα αφαιρέσουμε από το τηγάνι θα τα αφήσουμε σε απορροφητικό χαρτί και θα τα προσθέσουμε πολύ αργότερα στο φαγητό μας. Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι μας και σιγά σιγά αρχίζουμε να προσθέτουμε και τις πιπεριές αρκετά χοντροκομμένες για να μη λιώσουν μες στο φαγητό. Ανακατεύουμε καλά να σωταριστούν όλα μαζί και έπειτα σβήνουμε με το κρασί και χαμηλώνουμε το μάτι μας. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και τα ντοματίνια και συμπληρώνουμε νεράκι με το μάτι. Προσθέτουμε σε αυτό το σημείο και το αλατοπίπερο που θέλουμε καθώς και 2-3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη. Αν θέλουμε αρκετά γλυκιά τη σάλτσα βάζουμε παραπάνω. Συμπληρώνουμε και ελάχιστη κανέλα και αφήνουμε το φαγητό σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να δέσει η σάλτσα μας. Όταν γίνει αυτό, θα προσθέσουμε μες στην κατσαρόλα τα λουκάνικα και θα συμπληρώσουμε με το χυμό ντομάτας και αν χρειαστεί νερό. Δυναμώνουμε να πάρουν όλα μαζί μια βράση και αφήνουμε μετά σε χαμηλή φωτιά για ένα τέταρτο με εικοσάλεπτο το φαγητό να δέσουν όλα μαζί. Σβήνουμε και είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου