Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Ζυμαρικά φούρνου με σάλτσα ντομάτας και μουστάρδα

Υλικά (για 4 άτομα)


  • 500 γραμ. βίδες/τριβελάκι (ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας)
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 300 γραμ. τοματίνια ψιλοκομμένα(φρέσκα ή κονσέρβα)
  • 150 γραμ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτα
  • 1 κουτ.σούπας μουστάρδα
  • 150 γραμ. ψιλοκομμένα μανιτάρια αρεσκείας σας
  • 2 κουτ.γλυκού ζάχαρη
  • κανέλα
  • αλατοπίπερο
  • 3 φέτες τυρί τοστ (της αρεσκείας σας)
  • 150 γραμ. τριμμένη γραβιέρα ή κεφαλοτύρι
  • ελαιόλαδο
  • νερό
Εκτέλεση

Έχουμε βράσει το ζυμαρικό μας αλλά το έχουμε αφήσει να κρατάει λίγο εφόσον θα μπει και στο φούρνο. Σε ένα κατσαρολάκι ετοιμάζουμε τη σάλτσα που θα χρησιμοποιήσουμε. Με λίγο ελαιόλαδο σωτάρουμε το κρεμμυδάκι και έπειτα προσθέτουμε και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σωτάρισμα μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέτουμε και τα ντοματίνια συμπληρώνοντας λίγο βραστό νεράκι και αφού πάρουν όλα μαζί μια βράση, χαμηλώνουμε στο μέτριο. Προσθέτουμε σε αυτό το σημείο αλατοπίπερο, λίγη κανέλα και τη ζάχαρη. Και συμπληρώνουμε το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά(15-20 το πολύ) να μαγειρευτεί η σάλτσα και λίγο πριν σβήσουμε το μάτι μας, προσθέτουμε μια μεγάλη κουταλιά μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά. Αφαιρούμε από το μάτι. . Βάζουμε στραγγισμένα τα μισά ζυμαρικά σε ένα πιρέξ χωρίς να προσθέσουμε λάδι ή βούτυρο. Περιχύνουμε τη μισή ποσότητα σάλτσας στα ζυμαρικά και από πάνω τοποθετούμε σε ολόκληρα κομμάτια το τυρί του τοστ. Συμπληρώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα ζυμαρικά και περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα. Τέλος, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, ψήνουμε σε αντιστάσεις για 15-20 λεπτά. 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου