- 1 πακέτο φύλλο κρούστας (ή οποιοδήποτε της αρεσκείας σας)
- 850 γραμ. φέτα
- 250-300 γραμ. ανθότυρο
- 200 γραμ. έμενταλ
- 2 αυγά
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
- λίγο άνιθο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
- ελάχιστο αλάτι
- λίγο σουσάμι (προαιρετικά)
- 1 κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο νερό, για επάλειψη
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα τυριά και τα αναμιγνύουμε σε μεγάλο μπολ ή λεκανάκι. Προσθέτουμε λίγο άνιθο, τα 2 αυγά, την κρέμα γάλακτος και το γάλα.Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας και τελειώνοντας ρίχνουμε στο μίγμα αρκετό πιπέρι φρεσκοτριμμένο, λίγο μοσχοκάρυδο και αλάτι στη μύτη του κουταλιού (αν είναι αλμυρή η φέτα καθόλου).
Αφήνουμε το μίγμα στην άκρη και παίρνουμε ένα ταψί το οποίο αλείφουμε με λίγο λάδι. Αρχίζουμε να στρώνουμε τα φύλλα μας (μισά κάτω μισά πάνω ή λίγα παραπάνω από πάνω για πιο τραγανή κρούστα), αλείφοντάς τα και αυτά ένα ένα με λίγο λάδι. Όταν τελειώσουμε με τα κάτω φύλλα προσθέτουμε στο ταψί τη γέμισή μας και ακολουθούμε την προηγούμενη διαδικασία και για τα πάνω φύλλα. Έχοντας βάλει και το τελευταίο φύλλο, κόβουμε ό,τι περισσεύει έξω από το ταψί και φτιάχνουμε λίγο το σχήμα. Χαράσουμε ελαφρά με μαχαιράκι το πάνω φύλλο και κάνουμε τρύπες με πιρούνι ώστε να μην εγκλωβιστεί αέρας και παραφουσκώσει η πίτα μας. Έπειτα αλείφουμε με λίγο κρόκο αραιωμένο με νερό ώστε να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα η κρούστα όταν ψηθεί. Τέλος, πασπαλίζουμε προαιρετικά με λίγο σουσάμι.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου