- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 5 αυγά
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1,5 φλιτζάνι τσαγιού σπορέλαιο
- 1,5 γιαούρτι τύπου αγελαδίτσα
- 1 βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κουταλιές γλυκού κονιάκ
- 2 κοφτές κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ
- μαύρες σταφίδες
- κανέλλα
- ξύσμα πορτοκαλιού
για το σιρόπι (βράζω όλα τα παρακάτω υλικά μαζί για να το ετοιμάσω)
- 1,5 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1,5 φλιτζάνι τσαγιού νερό
- χυμός από 2 πορτοκάλια
- ξύσμα πορτοκαλιού
- ξυλάκι κανέλλας (1-2)
- λίγο γαρύφαλλο
Εκτέλεση:
Βουτυρώνω ένα πιρέξ. Ξεχωρίζω 6 φύλλα κρούστας. Βουτυρώνω κάθε φύλλο από αυτά και τα πασπαλίζω με ζάχαρη και κανέλλα. Στρώνω κάθε ένα φύλλο, αφού το σουρώσω σαν βεντάλια, πλαγιαστά το ένα δίπλα στο άλλο στο πιρέξ (και τα 6 φύλλα). Τα ψήνω 10 λεπτά στους 180 βαθμούς στο φούρνο. Για την κρέμα, βάζω στο μίξερ τα βασικά υλικά: 5 αυγά, ζάχαρη, σπορέλαιο, γιαούρτι, βανίλια, αλάτι, κονιάκ, μπέικιν.
Τυλίγω σε ρολό τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας(όλα μαζί), τα κόβω σε ροδέλες, τα ανακατέυω όπως όταν ξάνουμε το καταίφι και τα προσθέτω μέσα στην κρέμα που έχω χτυπήσει στο μίξερ. Προθέτω επίσης στην κρέμα λίγο ξύσμα πορτοκαλιού, λίγες μαύρες σταφίδες και λίγο κανέλλα. Στρώνω το μίγμα αυτό κρέμας-φύλλων στο πιρέξ μου πάνω από τα ψημένα φύλλα. Ψήνω για 30 λεπτά περίπου στους 180 (μέχρι να πάρει χρώμα και να ροδίσει)Όταν είναι έτοιμο το βγάζω και το αφήνω έξω να κρυώσει ώστε έπειτα να το σιροπιάσουμε με το καυτό σιρόπι που έχουμε βράσει. Αν θέλω μπορώ να σερβίρω μαζί με παγωτό βανίλια ή καϊμάκι.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου