Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Κατσικάκι γιουβέτσι

Υλικά


  • 1,5-2 κιλά κατσικάκι
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • τοο γραμ. μέτριο κριθαράκι
  • 2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
  • 1/2 κουτί χυμός ντομάτας
  • 2 ξυλάκια κανέλλας
  • 3-4 καρφάκια γαρύφαλλλο
  • 5-6 μπαχάρια
  • λίγη ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο λάδι, λίγο νερό
Εκτέλεση

Πλένουμε το κατσικάκι και το αλατοπιπερώνουμε. Το βάζουμε σε ταψί με λίγο λάδι και λίγο νερό και ψήνουμε στους 220 βαθμούς σε φούρνο με αντιστάσεις για μισή ώρα-τρία τέταρτα μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές. Έπειτα προασθέτουμε το κρεμμύδι, τις ντομάτες, το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, την κανέλλα, το γαρύφαλλο και το μπαχάρι και συμπληρώνουμε 1-2 ποτήρια νερό. Αφού πάρει βράση ο ζωμός του ταψιού, προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε καλά, βάζουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε το κρέας με αλουμινόχαρτο για να μην παραπάρει χρώμα. Αφήνουμε το κριθαράκι να ψηθεί αλλά ανακατεύουμε και ελέγχουμε συχνά για να μην κολλήσει και αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο νερό. Χρειάζεται τουλάχιστον ένα μισάωρο μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαράκι και να είναι έτοιμο το φαγητό μας.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου