Υλικά
- Αρνάκι σούβλας ή φούρνου (ό,τι μας έχει απομείνει από το Πάσχα) ψαχνό σε μικρά κομμάτια
- 3 μεσαία μαρούλια
- 3-4 φρέσκα κρεμμύδια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ή 2 μικρά
- μισό ματσάκι άνηθο
- μισό ματσάκι μαϊντανό
- 2/3 ποτηριού του κρασιού λευκό κρασί για σβήσιμο
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 αυγό για να αυγοκόψουμε
- λίγο λεμόνι
Εκτέλεση
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μας και προσθέτουμε ψιλοκομμένο το ξερό κρεμμύδι. Τσιγαρίζουμε έως ότου μαραθεί και πάρει λίγο χρώμα και έπειτα προσθέτουμε τα κομμάτια του αρνιού και τα τσιγαρίζουμε επίσης. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και έπειτα σβήνουμε με το κρασί και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, συμπληρώνουμε με ζεστό νερό και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για λίγη ώρα να βράσουν όλα μαζί. Μετά από λίγη ώρα προσθέτουμε τα μαρούλια ψιλοκομμένα, τα αφήνουμε λίγο να μαραθούν και τελευταία συμπληρώνουμε τον μαϊντανό και τον άνηθο για κρατηθούν τα αρώματα. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε αλατοπίπερο, λίγο λεμόνι και λίγο νερό και αφήνουμε να βράσει έως ότου έχουν μαραθεί όλα τα "πράσινα"υλικά μας και τα υγρά έχουν πήξει σε σάλτσα. Θα είναι έτοιμο σε λιγότερο από μια ώρα. Όταν πήξει το φαγητό μας και ρουφήξει τα υγρά, το σβήνουμε και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο* για να περιχύσουμε την κατσαρόλα. Έχοντας ρίξει το αυγολέμονο κουνάμε την κατσαρόλα δεξιά αριστερά να ενσωματωθεί με το φαγητό και είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα.
*Χτυπάμε ασπράδι από ένα αυγό(αν θέλουμε και δύο) με λίγο νερό και αλάτι μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε έπειτα λίγο λεμόνι και τον κρόκο και συνεχίζουμε να χτυπάμε ενώ τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά κάποιες κουταλιές από το ζουμί του φαγητού μας και το ενσωματώνουμε στο αυγολέμονο καθώς το χτυπάμε .
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου