Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Ελαφρύ γλυκό με γιαούρτι και ανανά

Υλικά

  • 1/2 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
  • 180 γραμ. σαντιγί
  • 1 φακελάκι ζελέ ανανά
  • 1 κονσέρβα ανανά
  • λίγα βύσσινα από γλυκό κουταλιού για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

Ακολουθώντας τις οδηγίες από τη συσκευασία του ζελέ ετοιμάζω το μίγμα για το ζελέ ανανά, χωρίς όμως να το κάνω ζελέ, αλλά αφήνοντάς το σε ρευστή μορφή. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το γιαούρτι με τη σαντιγί και το με το παραπάνω υγρό ανανά Έχω κόψει σε μικρά κομμάτια τις περισσότερες φέτες ανανά, περίπου ένα εκατοστό πλάτος, και έχω αφήσει στην άκρη μερικές ολόκληρες για το γαρνίρισμα. Προσθέτω τα κομματάκια στο μπολ, ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί και έπειτα βάζω το μίγμα στο ψυγείο για 1-1,5 ώρα. Όταν δω ότι αρχίζει να παγώνει το βγάζω και το ανακατεύω ξανά, έπειτα προσθέτω στην επιφάνεια ως γαρνιτούρα τις ολόκληρες φέτες ανανά και ξαναβάζω στο ψυγείο όπου και το διατηρώ. Αν θέλω για περισσότερη διακόσμηση τοποθετώ βύσσινα στα κενά από τις τρυπούλες του ανανά.
Υ.γ. Εναλλακτικά το  γλυκό μπορεί να γίνει με άλλο φρούτο, όπως κεράσι, φράουλα ή άλλο της αρεσκείας μας.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου