- 1 μεγάλο φιλέτο κατεψυγμένου σολωμού κομμένο στα τέσσερα (ή 4 φιλέτα μουρέλα φρέσκου σολωμού)
- 4 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
- χυμό από ένα μεγάλο πορτοκάλι
- λίγες σταγόνες λεμόνι
- 3-4 φύλλα δάφνης
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ξεπλένω τα φιλέτα σολωμού και αφού τα στραγγίξω καλά αλατοπιπερώνω.
Μέσα σε πιρέξ στρώνω τις πατάτες που επίσης έχω αλατοπιπερώσει και από πάνω τα φιλέτα σολωμού. Περιχύνω το πιρέξ με το χυμό από πορτοκάλι και προσθέτω ελάχιστες σταγόνες λεμονιού. Σπάω πάνω από τα φιλέτα τα φύλλα δάφνης για πιο έντονο άρωμα και τέλος προσθέτω λίγο ελαιόλαδο και κουνάω καλά το πιρέξ να πάνε παντού τα υγρά. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-220 βαθμούς σε αντιστάσεις για μία ώρα περίπου. Ελέγχουμε αν έχει πάρει χρώμα ο σολωμός, αν έχουν μαλακώσει οι πατάτες και αν έχει τραβήξει τα πολλά υγρά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου