Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Χοιρινό ψαρονέφρι με μανιτάρια


Υλικά
  • 1450 γραμ. ψαρονέφρι
  • 250 γραμ. ολόκληρα μανιτάρια κονσέρβα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 
  • 1 ποτήρι του κρασιού γάλα συμπυκνωμένο (αραιωμένο με νερό)
  • 4 κουταλιές γλυκού μουστάρδα (όχι πολύ πικάντικη)
  • μισό ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • 3 κουταλιές γλυκού βιτάμ
  • αλάτι, πιπέρι
  • ρίγανη, δυόσμο
Εκτέλεση

Ξεπλένω το ψαρονέφρι και το κόβω σε φέτες μουρέλα. Στραγγίζω καλά. Σε σκεύος που έχει κάψει (φαρδύ και βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα) προσθέτω το βιτάμ να λιώσει και τοποθετώ τα κομμάτια από το ψαρονέφρι ώστε να τα σοτάρω και από τις δύο πλευρές. Αφού σοταριστούν τα σβήνω με κρασί και τα αφαιρώ από το σκεύος. Στο σκεύος που υπάρχει το κρασί προσθέτω τα μανιτάρια (τα έχω στραγγίξει από τα υγρά τους) και τα αφήνω λίγο σε δυνατή φωτιά ενώ έπειτα προσθέτω την κρέμα γάλακτος αναμεμιγμένη με τη μουστάρδα και επίσης το γάλα. Αφού πάρουν μία βράση ξαναρίχνω τα φιλέτα από το ψαρονέφρι, προσθέτω αλάτι,πιπέρι και λίγο ρίγανη και αφήνω να πάρουν όλα μαζί μια βράση. Χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω να μαγειρευτούν για λίγη ώρα. Όταν σιγουρευτώ ότι το κρέας μου έχει μαγειρευτεί καλά και έχει μαλακώσει, και  η σάλτσα έχει δέσει, προσθέτω στο τελείωμα λίγο δυόσμο φρέσκο ή ξηρό για το άρωμα και είμαι έτοιμη να σερβίρω. Συνοδεύεται ιδανικά με ρύζι αλλά και ό,τι άλλο προτιμάτε (πατάτα, πουρέ, κ.ά.)
 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου