- τέσσερα μεγάλα φιλέτα γλώσσας
- 4-5 κολοκυθάκια (μεγαλούτσικα)
- 4-5 καρότα (μεγαλούτσικα)
- 2 πιπεριές φλωρίνης
- 1 κονσέρβα μανιτάρια τεμαχισμένα
- λίγα κλωνάρια μαϊντανό
- 1 σφηνοπότηρο λευκό κρασί
- λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- ρίγανη
Εκτέλεση
Ξεπλένουμε λίγο τα φιλέτα και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.Κόβουμε τα κολοκύθια και τα καρότα σε ροδέλες, όπως επίσης και τις πιπεριές (αφού πλύνουμε και καθαρίσουμε καλά). Στο ταψί μας στρώνουμε τα κολοκύθια και τα καρότα και αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς. Αφού έχουν στραγγίξει καλά τα φιλέτα μας, τα αλατοπιπερώνουμε επίσης και προσθέτουμε λίγο ρίγανη. Τοποθετούμε τα φιλέτα στο ταψί πάνω από τα λαχανικά. Προσθέτουμε από πάνω τα μανιτάρια και τις ροδέλες πιπεριάς καθώς και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε όλο το ταψί και έπειτα το σφηνάκι λευκό κρασί. Τέλος προσθέτουμε λιγάκι νερό ζεστό και κουνάμε το ταψί μας να πάνε παντού τα υγρά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-220 βαθμούς, για μισή ώρα στις αντιστάσεις και άλλη μισή στον αέρα.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου